ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ НЕ ЈА УНАПРЕДУВААТ РЕГУЛАЦИЈАТА НА МЕДИУМИТЕ И НИВНАТА СЛОБОДА

Скопје, 06.02.2019 – Собранието на Република Македонија повторно, и тоа по скратена постапка, направи измени на закони кои се однесуваат на медиумите, без притоа да бидат земени предвид препораките и забелешките на стручната јавност и на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.[…]

Соопштение за јавност

Скопје, 18.06.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги осудува вчерашните напади врз медиумските работници, насилничкото приведување новинари, но и непрофесионалното однесување од некои новинари.[…]Accessibility

Accessibility