Реализиран мониторинг на изборното медиумско претставување на 18 програмски сервиси за период од 2 до 11 октомври 2016г.

Скопје, 17.10.2016г.  – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши мониторинг на изборното медиумско претставување на 18 програмски сервиси: Македонска Радиотелевизија Прв програмски сервис МРА 1, Македонска Радиотелевизија Трет програмски сервис МРА 3, Македонска Радиотелевизија Прв програмски сервис МРТ 1, Македонска Радиотелевизија Втор програмски сервис МРТ 2, ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје, Наша ТВ ДООЕЛ Скопје, ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје, ТВ Алсат-М ДОО Скопје, ТВ АРТ ДОО Тетово, ТВ Канал  5 ДООЕЛ Скопје, ТВ Нова ДООЕЛ Скопје, ТВ Шења ДООЕЛ Скопје, ТВ Сител ДООЕЛ Скопје, ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп, ТВ Телма ДООЕЛ Скопје, ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип, Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје и Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип.

Писмените извештаи од спроведениот мониторинг се однесуваат на периодот од 2 октомври до 11 октомври 2016 година и истите се достапни на линковите во прилог:

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

ТВ Алсат-М ДОО Скопје

ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје

ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп

Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

ТВ АРТ ДОО Тетово

ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип

Радио Слободна Македонија ДООЕЛ СкопјеAccessibility

Accessibility