Предлози од Привремената комисија за 18-те извештаи од мониторингот на изборното медиумско претставување за период 12-21 октомври 2016 година

Скопје, 31.10.2016г. – Привремената комисија за следење на медиумското претставување врз основа на писмените извештаи за извршен мониторинг на изборното медиумско претставување врз 18 програмски сервиси, за период од 12 до 21 октомври 2016 година, достави Предлози за постапување до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Предлози за поведување прекршочна постапка, Привремената комисија достави за ТВ Сител ДООЕЛ Скопје и ТВ Нова ДООЕЛ Скопје заради констатирана повреда на член 75 став 1 од Изборниот законик, додека за ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје за член 75-б од истиот законик.

Сите Предлози на Привремената комисија за следење на медиумското претставување се достапни на линковите во прилог:

Предлози за изрекување мерка

ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

Предлози за неизрекување мерка

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

ТВ Алсат-М ДОО Скопје

ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје

ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп

Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

ТВ АРТ ДОО Тетово

ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип

Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје Accessibility

Accessibility