Извештаи од мониторинг на изборното медиумско претставување на 22 програмски сервиси за период од 21 до 30 ноември 2016 година

Скопје, 06.12.2016г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши мониторинг на изборното медиумско претставување врз 22 програмски сервиси.

Со надзорот се опфатени: Македонска Радиотелевизија Прв програмски сервис МРА1, Македонска Радиотелевизија Трет програмски сервис МРА 3, Македонска Радиотелевизија Прв програмски сервис МРТ 1, Македонска Радиотелевизија Втор програмски сервис МРТ 2, ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје, Наша ТВ ДООЕЛ Скопје, ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје, ТВ Алсат-М ДОО Скопје, ТВ АРТ ДОО Тетово, ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје, ТВ Нова ДООЕЛ Скопје, ТВ Шења ДООЕЛ Скопје, ТВ Сител ДООЕЛ Скопје, ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп, ТВ Телма ДООЕЛ Скопје, ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип, Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје, Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип, ТВ Канал 5 Плус ДООЕЛ Скопје, ТВ Сител 3 ДООЕЛ Скопје, Радио Рос Метрополис ДОО Скопје и Радио Антена 5 ДОО Скопје.

Писмените извештаи од спроведените надзори се однесуваат на периодот од 21 до 30 ноември 2016 година и истите се достапни на линковите во прилог:

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

ТВ Алсат-М ДОО Скопје

ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје

ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп

Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

ТВ АРТ ДОО Тетово

ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип

Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје

ТВ Канал 5 Плус ДООЕЛ Скопје

ТВ Сител 3 ДООЕЛ Скопје

Радио Антена 5 ДОО Скопје

Радио Рос Метрополис ДОО СкопјеAccessibility

Accessibility