Мониторинг над изборното медиумско претставување на MРА 1

Скопје, 30.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување на програмскиот сервис на Јавното претпријатие Македонска Радио-Телевизија, Македонско Радио – Прв програмски сервис (МРА 1), констатираше дека за време на изборниот молк, Првиот програмски сервис (МРА 1) емитуваше две изјави на носител на функција во органите на власта, што е спротивно на Изборниот законик.

Извештајот е достапен на следниот линк:

– Член 76-б став 3 од Изборниот законикAccessibility

Accessibility