ПРЕВЕДЕНА ПУБЛИКАЦИЈАТА „ДЕЗИНФОРМАЦИИ И ИЗБОРНИ КАМПАЊИ“ – 09.07.2020

Скопје, 9 јули 2020 – Имајќи ја предвид тековната изборна кампања за Предвремените парламентарни избори 2020, за потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во рамки на проектот ЈУФРЕКС, на македонски јазик е преведена публикацијата „Дезинформации и изборни кампањи“.

Публикацијата содржи преглед на состојбата со дезинформациите од технички и од политички аспект, препораки и мерки за справување со нив.

Проектот е дел од „Хоризонталната програма за Западен Балкан и Турција II“ на Европската Унија и Советот на Европа.

Публикацијата можете да ја преземете на следниот линк: Дезинформации и изборни кампањиAccessibility

Accessibility