Вонреден административен надзор врз Радио 102ка-ФМ

image_pdfimage_print

Скопје, 20 октомври 2020 – Врз радиото 102ка-ФМ од Струга, извршен е вонреден административен надзор за почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување.[…]

Редовен програмски надзор врз операторот ТОТАЛ ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 19 октомври 2020г. – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата, титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите и во програмскиот пакет задолжително и бесплатно да ги содржи програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз операторот ТОТАЛ ТВ од Скопје[…]

Вонреден административен надзор врз ПЛЕЈ РАДИО

image_pdfimage_print

Скопје, 19 октомври 2020 – Агенцијата изврши вонреден административен надзор врз ПЛЕЈ РАДИО од Струга, за почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување[…]

Изречени мерки јавна опомена на СКАЈ РАДИО, РА УРБАН ФМ и РАДИО ЗОНА М-1

image_pdfimage_print

Скопје, 16 октомври 2020 година  Советот на Агенцијата на 37-та седница одржана на 14.10.2020 година, врз основа на констатации од извршени надзори каде е утврдено непочитување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Законот за медиуми, донесе Решенија за изрекување на мерки јавна опомена[…]

Податоци за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици – трет квартал од 2020 година

image_pdfimage_print

Скопје, 15.10.2020г. – За потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е изработено истражување за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици, за третиот квартал од 2020 година[…]

Редовен административен надзор врз радијата Јон, Метрополис, Антена 5 и Канал 77

image_pdfimage_print

Скопје, 15 октомври 2020 година – За законските обврски коишто се однесуваат на објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни на корисниците и за објава на идентификација на радиодифузерот, редовен административен надзор е извршен врз РА Јон од Струга, РА Метрополис од Скопје, РА Антена 5 од Скопје и РА Канал 77 од Штип[…]

Редовен програмски надзор врз радијата Јон, Метрополис, Антена 5 и Канал 77

image_pdfimage_print

Скопје, 15 октомври 2020 година – Редовен програмски надзор за употреба на јазикот во програмите на радиодифузерите, емитување дневно најмалку 18 часа програма на радио, емитување на доброволно пријавениот процент македонска музика, правилата за емитување комерцијални комуникации, обезбедување квизови или дргуи облици на наградно учествување[…]

Редовен административен надзор врз 9 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 13 октомври 2020 – Врз издавачите на печатени медиуми Репро принт Скопје (издание бр.25050 на Нова Македонија), Слободен печат Скопје (издание бр.2077 на Слободен печат), Вечер прес Скопје (издание бр. 17442 на Вечер), Коха Продукцион Скопје (издание бр.4070 на Коха), Медиа Плус Фокус Скопје (издание бр.1305 на Фокус), Еуро-Мак Компани Скопје (издание бр.266 на Економија и бизнис), […]

НОСИТЕЛИТЕ НА ФУНКЦИИ ДА НЕ ИМ СЕ ЗАКАНУВААТ НА НОВИНАРИТЕ СО ТУЖБИ 

image_pdfimage_print

Скопје, 13 октомври 2020 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги осудува заканите со тужба од страна на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност упатени кон онлајн медиумот А1он поради објавување текстови поврзани со ЕУ проекти спроведувани од оваа Агенција.[…]

Accessibility