image_pdfimage_print

Одржана Конференција „Интегритет на изборите во новото информациско опкружување“

Скопје, 7 април 2022 – Во организација на Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и УСАИД, на 5 и 6 април во Скопје се одржа конференцијата „Интегритет на изборите во новото информациско опкружување“, посветена на медиумите и нивната регулација во изборните процеси.[…]

ОДРЖАН ПОСЛЕДНИОТ ЈАВЕН СОСТАНОК НА АВМУ ЗА 2021

Скопје, 24 декември 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го одржа последниот јавен состанок за оваа година, кој поради состојбата со корона вирусот се реализираше преку видео конференциска врска. На состанокот, директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски, направи пресек на реализираните активности согласно Годишната програма за работа во изминатите три месеци[…]

Францускиот амбасадор Сирил Бомгартнер во работна посета на АВМУ

Скопје, 7 мај 2021 – Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги д-р Зоран Трајчевски денеска оствари работна средба со делегација на амбасадата на Република Франција, предводена од амбасадорот Сирил Бомгартнер[…]

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ АВМУ И АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО

 Скопје, 14 април 2021г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Агенцијата за храна и ветеринарство денеска потпишаа Меморандум за соработка, во врска со рекламирање, телешопинг, пласирање производи и спонзорство за храна и додатоци во исхрана во програмите на радијата и телевизиите, особено во поглед на здравствените и нутритивни тврдења, за тврдењата за намалување на ризикот од болест и за измамите поврзани со храна.[…]

Родот во изборната кампања 2020, во фокусот на првиот јавен состанок на АВМУ

Скопје, 25 март 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денеска одржа јавен состанок, кој поради состојбата со корона вирусот, се реализираше преку видео конференциска врска. На состанокот, директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски, направи пресек на реализираните активности согласно Годишната програма за работа во изминатите три месеци[…]

Евроамбасадорот Дејвид Гир во работна посета на АВМУ

 Скопје, 17 февруари 2021 – Директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски денеска оствари работна средба со амбасадорот на Европската Унија во земјава Дејвид Гир, на којашто се дискутираше за повеќе различни прашања поврзани со надлежностите на Агенцијата.[…]

ОДРЖАН ПОСЛЕДЕН ЈАВЕН СОСТАНОК НА АВМУ ЗА 2020 ГОДИНА

 Скопје, 25 декември 2020 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го одржа последниот јавен состанок, кој поради актуелната состојба со корона вирусот, се реализираше преку видео конференциска врска. На состанокот, директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски, направи пресек на реализираните активности согласно Годишната програма за работа во изминатите три месеци.[…]

ПРОФЕСИОНАЛНИ МЕДИУМИ И МЕДИУМСКИ ПИСМЕНИ ГРАЃАНИ СЕ КЛУЧНИ ВО БОРБАТА ПРОТИВ ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ

Скопје, 13 ноември 2020 – Директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски учествуваше на регионалната онлајн конференција за справување со предизвиците од дезинформациите во Западен Балкан, којашто се одржа на 11 и 12 ноември 2020 година. Конференцијата ја организираше Советот за регионална соработка, во соработка со ОБЦ ТрансЕвропа, Европската служба за надворешно дејствување на ЕУ и Европскиот центар за борба против хибридни закани.[…]

Родот во програмите за деца во фокусот на јавниот состанок на АВМУ

Скопје, 30 јуни 2020 година – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес одржа јавен состанок, кој поради актуелната состојба со корона вирусот Ковид-19, се реализираше преку видео конференциска врска. На состанокот, директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски, направи пресек на многубројните реализирани активности согласно Годишната програма за работа во изминатите шест месеци.[…]

Одржана работилница за обезбедување пристап до медиумите на лицата со попреченост

Скопје, 30 јануари 2020 година – Во рамки на втората фаза од проектот ЈУФРЕКС „Слобода на изразување и слобода на медиумите во Република Северна Македонија“, вчера се одржа работилница за радиодифузери и даватели на аудиовизуелни медиумски услуги по барање чија цел беше преку споделување искуства од европски и домашните практики, […]Accessibility

Accessibility