image_pdfimage_print

Хроника од 30-та седница

Скопје, 25.10.2021 – Поради усогласување со постојните акти, Советот на Агенцијата донесе Правилник за изменување и дополнување на Правилникот за начинот на користење, управување и … […]

Хроника од 29-та седница

Скопје, 08.10.2021 година – Со цел усогласување со новиот Закон за заштита на лични податоци, Советот ги усвои следниве акти: Политика за воспоставување на систем … […]

Хроника од 28-та седница

Скопје, 24.09.2021 година – На 28-та седница Советот на Агенцијата донесе Упатство за изменување на Упатството за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 бр. … […]

Хроника од 27-та седница

Скопје, 21.09.2021 година – Советот на Агенцијата на денешната седница ја запре постапката за усвојување на Нацрт-упатството за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 бр. … […]

Хроника од 26-та седница

Скопје, 13.09.2021 година – На денешната седница Советот на Агенцијата донесе одлука за зголемување на Финансискиот план на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за 2021-ва година, со која ќе … […]

Хроника од 25-та седница

Скопје, 09.09.2021 година – Советот на Агенцијата донесе Заклучок за доделување еднократна финансиска помош-донација за семејствата на починатите лица во пожарот во модуларната болница за Ковид пациенти во Тетово, … […]

Хроника од 24-та седница

Скопје, 01.09.2021 година – Советот на Агенцијата го усвои Нацрт – упатство за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 кое ќе се објави на … […]

Хроника од 23-та седница

Скопје, 24.08.2021 – Советот на Агенцијата на денешната седница ги разгледа кварталните извештаи за работа на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за второто … […]

Хроника од 22-та седница

Скопје, 04.08.2021 – Советот на Агенцијата донесе Предлог-план за измена на Планот за намена и распределба на капацитети на дигитален терестријален мултиплекс на оператор на … […]

Хроника од 21-та седница

Скопје 22.07.2021 – На денешната седница Советот на Агенцијата го усвои Правилникот за изменување и дополнување на Правилникот за обврските за емитување изворно создадена програма, … […]Accessibility

Accessibility