СООПШТЕНИЈА ЗА МЕДИУМИ

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, 7 април 2024 – Во врска со случајот поврзан со новинарот Фуркан Салиу, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го повикува Министерството за ...

Осуда на нападот на новинарската екипа на ТВ 24 Вести

Скопје, 5.04.2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува вчерашниот вербален напад на новинарка и снимател од ТВ 24 Вести од непознато ...

Претставници на ОБСЕ/ОДИХР во работна посета на АВМУ

Скопје,  4 април 2024  – Делегација на набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од амбасадорката Џилиан Стирк, денес беше во работна посета на Агенцијата за аудио ...

Одржана панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Скопје, 3 април 2024 – Во организација на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) денес се одржа ...

ДОНЕСЕНО УПАТСТВО ЗА РАДИОДИФУЗЕРИТЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2024

Скопје, 29 март 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со цел појаснување на начинот на примена на правилата од Изборниот законик донесе ...


Accessibility

Accessibility