СООПШТЕНИЈА ЗА МЕДИУМИ

Родово заснованото насилство на националните телевизии во фокусот на првиот јавен состанок на АВМУ

Скопје, 28 март 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го одржа првиот јавен состанок за оваа година, на кој директорот д-р ...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, 22 март 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува вчерашниот физички напад од страна на извршителката Весна Јакимовска од Кичево, ...

ОБЈАВЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ПРЕДИЗБОРНОТО МЕДИУМСКО ПРЕТСТАВУВАЊЕ ОД 15 ФЕВРУАРИ ДО 7 МАРТ

Скопје, 15 март 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го објави Извештајот од мониторингот на медиумското претставување за претстојните претседателски и ...

Одржана јавна презентација на Нацрт – Правилникот за пристапност до медиумските услуги

Скопје, 14 март 2024 – Вчера во просториите на Europe House во Скопје, се одржа јавна презентација на Нацрт - Правилникот за пристапност до медиумските ...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, 04 март 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува крајно вулгарниот и недоличен говор во објавата на претседателот на политичката ...


Accessibility

Accessibility