СРД одржа работилница за методологијата за мониторинг на медиумското претставување во изборната кампања

rabotilnica-za-metodologijaСКОПЈЕ, 08.05.2011 – Со почетокот на изборната кампања на 16ти мај 2011, започнува и мониторингот на СРД врз работењето на радиодифузерите. Со цел тие полесно да го усогласат своето работење со одредбите од Правилникот за рамноправен пристап во медиумското претставување за време на изборна кампања, СРД денеска организираше работилница за методологијата за мониторинг на медиумите во изборната кампања. На работилницата присуствуваа претставници од сите национални медиуми и претставници од ОБСЕ/ ОДИХР.

 

 

 

Материјалите од работилницата може да ги најдете на линковите подолу:

Концепт за мониторинг на радио и телевизиските програмски сервиси од почетокот на изборната кампања до завршувањето на гласањето (.doc формат)

Мониторинг на медиумското покривање на изборната кампања (.ppt формат)Accessibility

Accessibility