image_pdfimage_print

 

Информациите и извештaите поврзани со Локалните избори  2017 година, се достапни во посебниот банер Избори 2017

РАДИОДИФУЗЕРИТЕ ОБЕЗБЕДИЈА ЕДНАКВИ УСЛОВИ ЗА ПРИСТАП ДО ПРОГРАМИТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

image_pdfimage_print

Скопје, 19 октомври, 2017 година – Програмските сервиси на државно ниво, опфатени со мониторингот на Агенцијата, во првиот круг од Локалните избори генерално обезбедија еднакви услови за пристап до сите облици на изборно медиумско претставување.

Агенцијата изврши редовен програмски надор врз Македонски Телеком

image_pdfimage_print

Скопје, 19.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз работата на Давателот на аудиовизуелни медиумски услуги по барање Македонски Телеком Акционерско друштво за електронски комуникации – Скопје.

Податоци за досегот на радиостаниците и за вкупната гледаност на телевизиските станици – трет квартал од 2017г.

image_pdfimage_print

Скопје, 16.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги објави Податоците за досегот на радиостаниците и за вкупната гледаност на телевизиските станици што емитуваат програма на национално, регионално и локално ниво, за третиот квартал од 2017 година.

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Едо

image_pdfimage_print

Скопје, 14.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување на програмскиот сервис на ТВ Едо, констатираше прекршување на изборниот молк.

Покрената прекршочна постапка против ТВ Алфа

image_pdfimage_print

Скопје, 13.10.2017г.– Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, врз основа на извештајот од мониторинг на изборното медиумско претставување за време на изборната кампања, заради емитување на прилози со резултати од испитување на јавното мислење поврзани со учесниците во изборниот процес, по истекот на законски пропишаниот рок за тоа, против ТВ Алфа покрена прекршочна постапка.

line

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility