НАСТАНИ

image_pdfimage_print

Агенцијата го одржа третиот јавен состанок за 2018 година

Скопје, 26.09.2018г. – Денес, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го одржа третиот јавен состанок за 2018 година. Директорот на Агенцијата, д-р Зоран Трајчевски ...
Повеќе...

Билатерална средба со Агенцијата за електронски медиуми на Република Хрватска

Скопје, 05.09.2018 - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и претставниците на Агенција за електронски медиуми на Република Хрватска денеска во Скопје договорија продлабочување ...
Повеќе...

Процесот на воведување на 5G во Република Македонија во фокусот на вториот јавен состанок за 2018 година

Скопје, 27.06.2018 - Агенцијата денес го одржа вториот јавен состанок за 2018 година, на кој директорот, д-р Зоран Трајчевски ги презентираше реализираните активности согласно Годишната ...
Повеќе...

Промовирана публикацијата „Регулаторни тела за медиумите и говорот на омраза“

Скопје, 12.04.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска на конференцијата на тема „Говорот на омраза во медиумите“ ја промовираше публикацијата „Регулаторните ...
Повеќе...

Промовирана Декларација за етичко и професионално известување за теми поврзани со ЛГБТИ заедницата

Скопје, 20.03.2018г. – Во рамки на заложбата за професионално известување за ЛГБТИ заедницата и почитување на нивните права без дискриминаторски и дерогирачки говор, денес беше ...
Повеќе...
Loading...


Accessibility

Accessibility