Предлози на Привремената комисија за 18 извештаи од извршен мониторинг за период од 22 септември до 1 октомври 2016г.

Скопје, 10.10.2016г. – Привремената комисија за следење на медиумското претставување врз основа на писмените извештаи од мониторингот на изборното медиумско претставување на 18-ет програмски сервиси, достави Предлози до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Сите предлози можат да се преземат на линковите подолу.

Предлог на Привремената комисија за изрекување мерка на:

– Предлог за изрекување мерка – опомена  на ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

Предлог за изрекување мерка – опомена на ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

Предлог за изрекување мерка – глоба на ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

Предлог на Привремената комисија за неизрекување мерка на:

– Предлог за неизрекување на мерка на Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

Предлог за неизрекување на мерка на Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

Предлог за неизрекување на мерка на Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

Предлог за неизрекување на мерка на Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Алсат-М ДОО Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

Предлог за неизрекување на мерка на Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

– Предлог за неизрекување на мерка на ТВ НОВА ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ АРТ ДОО Тетово

– Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп

Предлог за неизрекување на мерка на Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување на мерка на Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип



Accessibility

Accessibility