Почетнаslika 2

Денови на медиумска писменост 2020

Од 26 октомври до 2 ноември 2020 година, ќе се одржи второто издание на Деновите на медиумската писменост организирани од Мрежата за медиумската писменост. Во текот на ДМП 2020, сите заинтересирани граѓани ќе имаат можност да се вклучат во активностите предвидени со овогодишната програма, кои вклучуваат: работилници, дебати, вебинари и други он-лајн настани фокусирани на различни аспекти од медиумската писменост. Поради присутната Ковид-19 пандемија, настаните од ДМП 2020 ќе бидат целосно организирани и спроведени на Интернет, следејќи го примерот на Глобалната недела на медиумска и информациска писменост на УНЕСКО (24 до 31 октомври). (ПРОГРАМА ЗА ДМП 2020). Повеќе информации во банерот.


 

        Сите материјали поврзни со изборното медиумско претставување се достапни во банерот Избори 2020

 


 

Повеќе информации можат да се погледнат во банерот Јавен состанок.

Повеќе написи…

line

Мапа на сајтотНајчесто поставувани прашања