ЕМИТУВАЊЕТО ППР СО МАЛОЛЕТНИЦИ Е ЗАБРАНЕТО

Скопје, 07.10.2021 –  Агенцијата со мониторингот на изборното медиумско претставување за Локалните избори 2021 година констатираше дека повеќе телевизии емитуваат платено политичко рекламирање во кое учествуваат малолетници.[…]

Трошоци на директорот на Агенцијата за првата половина на 2021 година

Скопје, 09 јули 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумску услуги во рамки на заложбите за транспарентност и отчетност и следејќи ја воспоставената пракса за објавување на трошоците на директорот д-р Зоран Трајчевски на секои шест месеци, ја известува јавноста за следново:[…]

Информацијата како јавно добро – тема на Светскиот ден на слобода на печатот

Скопје, 03 мај 2021 – Под покровителство на Обединетите нации, денеска се одбележува Светскиот ден на слобода на печатот, чија  тема „Информацијата како јавно добро“ има за цел да ја афирмира важноста на ова прашање и да укаже на неопходноста од зајакнување на новинарството[…]

Нападите врз новинарите се апсолутно неприфатливи

Скопје, 27 февруари 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најостро го осудува нападот и попречувањето на работата на новинарите за време на вчерашните протести против пресудата за случајот „Монструм“.[…]

Светскиот ден на радиото посветен на едновековното постоење на овој медиум

Скопје, 12 февруари 2021 – Под покровителство на УНЕСКО утре, 13 февруари, се прославува 10-то издание на Светскиот ден на радиото, кое под мотото „Нов свет, ново радио“ го одбележува едновековното постоење на радиото.[…]

Трошоци на директорот на Агенцијата за втората половина на 2020-та година

Скопје, 31 декември 2020 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги согласно заложбите за транспарентност и отчетност и следејќи ја воспоставената пракса на секои шест месеци да ги објавува трошоците на директорот д-р Зоран Трајчевски, ја известува јавноста за следново: […]

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, 08 декември 2020  – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува недоличното однесување на пратеникот и лидер на политичката партија Левица, професор Димитар Апасиев кон новинарките Габриела Димковиќ – Мишевска и Мери Јордановска од онлајн медиумот „А1он“.[…]

ПРОГРАМИТЕ НА МЕДИУМИТЕ ДА БИДАТ ОТВОРЕНИ ЗА РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЧКИ ГЛЕДИШТА

Скопје, 23 ноември 2020  – Во врска со јавно искажаните реакции дека во дневно-информативните изданија на националната телевизија ТВ Телма отсуствуваат информации за активностите и ставовите на најголемата опозициска партија за актуелни општествено-политички прашања, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги потсетува дека […]

ТЕЧАТ РОКОВИТЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЈА ВО ДИК И ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ЦЕНОВНИЦИ ЗА ППР

Скопје, 04 октомври 2020 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги информира медиумите дека почнаа да течат роковите за регистрација во ДИК и за доставување ценовници за Предвремените избори за градоначалник на општина Пласница и општина Штип кои ќе се одржат на 13 декември 2020 година.[…]

Изработена студијата Плурализам на медиумската сопственост во новото медиумско опкружување

Скопје, 07 август 2020 – За потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, експертите Жан Франсоа Фурнемонт и Снежана Трпевска ја изработија студијата Плурализам на медиумската сопственост во новото медиумско опкружување.[…]Accessibility

Accessibility