image_pdfimage_print

На 21 декември Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го одржа четвртиот јавен состанок за 2022 година.

Повеќе информации за настанот во банерот „Јавен состанок“

Соопштение за јавност

image_pdfimage_print

Скопје, 2 февруари 2023 –  Во врска со недоличниот однос на министерот за економија Крешник Бектеши, кон новинар на ТВ Телма, за време на денешната прес конференција, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги уште еднаш потенцира дека упатувањето навреди и омаловажувања кон новинари се апсолутно недозволиви.

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

image_pdfimage_print

Скопје, 2 февруари 2023 –  Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го смета за апсолутно неприфатлив недоличниот однос на министерот за економија Крешник Бектеши, кон новинарката на ТВ Канал 5, Катерина Капковска, за време на денешната прес конференција.

Контролен програмски надзор врз ТВ Протел

image_pdfimage_print

Скопје, 31 јануари 2023г. – Со цел да се утврди дали ТВ Протел постапил по мерката јавна опомена упатена за обврската емитување програма на македонски јазик и кирилско писмо, извршен е контролен програмски надзор

Контролен програмски и административен надзор врз 3 радиодифузери

image_pdfimage_print

Скопје, 27.01.2023 – Откако истече рокот за законско усогласување со изречените мерки јавна опомена, контролен програмски и административен надзор за различни законски одредби е извршен врз ТВ Дибра, ТВ Плус и ТВ Канал Феста.

Редовен административен надзор врз МРТ1, МРТ2, МРТ3, МРТ4 и МРТ5

image_pdfimage_print

Скопје, 26 јануари 2023г. – За законските обврски коишто се однесуваат на објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни до корисниците и објава на идентификација на радиодифузер, редовен административен надзор е извршен врз телевизиските програмски сервиси на Јавното радиодифузно претпријатие МАКЕДОНСКА РАДИОТЕЛЕВИЗИЈА – МРТ 1, МРТ 2, МРТ 3, МРТ 4 и МРТ 5.

Редовен програмски надзор врз МРТ1, МРТ2, МРТ3, МРТ4 и МРТ5

image_pdfimage_print

Скопје, 26 јануари 2023г. – Редовен програмски надзор за почитувањето на правилата при емитување аудиовизуелни комерцијални комуникации, заштита на малолетната публика, користење телефонски услуги со додадена вредност и телефонско гласање, емитување игри на среќа и обезбедување квизови или други облици на наградно учество е извршен врз телевизиските програмски сервиси на Јавното радиодифузно претпријатие МАКЕДОНСКА РАДИОТЕЛЕВИЗИЈА – МРТ 1, МРТ 2, МРТ 3, МРТ 4 и МРТ 5.

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility