image_pdfimage_print

Сите материјали поврзани со мониторингот на изборното медиумско претставување за        Локалните избори 2021, се достапни во банерот „Избори 2021“.

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги на 28 септември, преку видео конференцискa врска одржa Jавен состанок.

Повеќе информации можат да се погледнат во банерот „Јавен состанок“

Вонреден административен надзор врз Радио Тајм

image_pdfimage_print

Скопје, 26 октoмври 2021 – За почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување, вонреден административен надзор е извршен врз Радио Тајм

Извештај за медиумското известување во првиот круг од кампањата за Локалните избори 2021

image_pdfimage_print

Скопје, 25 октомври 2021– Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го објави извештајот за начинот на известување на радиодифузерите во првиот круг од изборната кампања (од 27 септември до 15 октомври 2021 година). Со мниторингот беа опфатени вкупно 13 програмски сервиси – националните комерцијални телевизии Алсат-М, Алфа, Канал 5, Сител, Телма, 24 Вести, 21-М, Шења и Клан Македонија и програмските канали на Јавниот сервис – МРТ1, МРТ2, Собранискиот канал и Првата програма на Македонското радио.

Во понеделник на полноќ завршува објавувањето резултати од анкети

image_pdfimage_print

Скопје, 23 октомври 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги потсетува радиодифузерите дека резултатите од испитувањата на јавното мислење во врска со Локалните избори 2021, согласно Изборниот законик може да се објавуваат најдоцна пет дена пред датумот определен за одржување на изборите во вториот изборен круг, односно најдоцна до 24 часот на 25 октомври 2021 година.

ОСУДА НА НАПАДИТЕ УПАТЕНИ КОН НОВИНАРИ НА ТВ КЛАН

image_pdfimage_print

Скопје 22 октомври 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува обидот на кандидатот за градоначалник на партијата Алијанса за Албанците во Тетово, Вулнет Мурсели за дискредитирање на новинарка на националната телевизија Клан, како и недоличниот однос на министерот за надворешни работи Бујар Османи кон новинар од истата телевизија

Осуда за вербалните навреди упатени кон новинарка на ТВ 21

image_pdfimage_print

Скопје, 19 октомври 2021 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги осудува јавно искажаните навреди на независниот кандидат за градоначалник за општина Кичево, Фатмир Лимани упатени кон новинарка на ТВ 21, при нејзиното известување за локалните избори.

Вонреден административен надзор врз Радио Б-97, Радио 7 и Сити Телевизија

image_pdfimage_print

Скопје, 18 октoмври 2021 – За почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување, вонреден административен надзор е извршен врз Радио Б-97, Радио 7 и Сити телевизија

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility