image_pdfimage_print

На 25 март Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги преку видео конференциска врска го одржa првиот јавен состанок за 2021 година.

Повеќе информации во банерот Јавен состанок.

 

 

        Сите материјали поврзни со изборното медиумско претставување се достапни во банерот Избори 2020

 

 

Повеќе информации можат да се погледнат во банерот Јавен состанок.

Податоци за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици, за првиот квартал од 2021 година

image_pdfimage_print

Скопје, 15 април 2021г. – За потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беше изработено истражување за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици,  за првиот квартал од 2021 година.

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ АВМУ И АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО

image_pdfimage_print

 Скопје, 14 април 2021г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Агенцијата за храна и ветеринарство денеска потпишаа Меморандум за соработка, во врска со рекламирање, телешопинг, пласирање производи и спонзорство за храна и додатоци во исхрана во програмите на радијата и телевизиите, особено во поглед на здравствените и нутритивни тврдења, за тврдењата за намалување на ризикот од болест и за измамите поврзани со храна.

Извршен вонреден програмски надзор врз операторите Теленет Ком и Мултимедија Нетворк Л

image_pdfimage_print

Скопје, 14 април 2021г. – Со цел да се утврди дали операторите Теленет Ком од Тетово и Мултимедија Нетвор Л од Гостивар, ги реемитуваат програмските сервиси Dukagjini TV и 21 Plus кои беа регистрирани во Агенцијата

Изречени три мерки јавна опомена

image_pdfimage_print

Скопје, 14 април 2021 – Советот на Агенцијата на 10-та седница одржана на 12 април, врз основа на констатации од извршени надзори, изрече три мерки јавна опомена за ТВ Сител поради прекршување на правилата за заштита на малолетните лица, за ТВ Алфа заради емитување програма на српски јазик без да се обезбеди превод на македонски јазик и за издавачот Колор Медиа Плус заради неисполнување во целост на обврската за објава на импресум во изданието на печатениот медиум „Убавина и здравје“.

Мапа на сајтот

Accessibility