Хроника од 33-та седница

Скопје, 17.11.2021 – На денешната седница Советот на Агенцијата ја прифати Информацијата во врска со  донација за радиодифузерите преку намалување на надоместокот за дозволата за … […]

Хроника од 32та седница

Скопје 09.11.2021 – Советот на Агенцијата го усвои Водичот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за мониторинг на примената на стандардите за известување … […]

Хроника од 31-та седница

Скопје 03.11.2021 – На денешната седница Советот на Агенцијата го усвои Извештајот за емитувано платено политичко рекламирање од првиот круг од изборната кампања за Локалните … […]

Хроника од 30-та седница

Скопје, 25.10.2021 –  Советот на Агенцијата на денешната седница ги разгледа кварталните извештаи за работа на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за третото … […]

Хроника од 29-та седница

Скопје, 08.10.2021 година – Со цел усогласување со новиот Закон за заштита на лични податоци, Советот ги усвои следниве акти: Политика за воспоставување на систем … […]

Хроника од 28-та седница

Скопје, 24.09.2021 година – На 28-та седница Советот на Агенцијата донесе Упатство за изменување на Упатството за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 бр. 01-3457/1 … […]

Хроника од 27-та седница

Скопје, 21.09.2021 година – Советот на Агенцијата на денешната седница ја запре постапката за усвојување на Нацрт-упатството за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 … […]

Хроника од 26-та седница

Скопје, 13.09.2021 – На денешната седница Советот на Агенцијата донесе одлука за зголемување на Финансискиот план на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за 2021-ва година, со која ќе … […]

Хроника од 25-та седница

Скопје, 09.09.2021  – Советот на Агенцијата донесе Заклучок за доделување еднократна финансиска помош-донација за семејствата на починатите лица во пожарот во модуларната болница за Ковид … […]

Хроника од 24-та седница

Скопје, 01.09.2021 година – Советот на Агенцијата го усвои Нацрт – упатство за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 кое ќе се објави на … […]Accessibility

Accessibility