Dënimi i sulmit ndaj gazetës “Sharli Ebdo”

Shkup, 08.01.2015 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele ashpër e dënon sulmin mbi gazetën satirike “Sharli Ebdo”, në të cilën u vranë së paku 12 persona.

Kjo paraqet një sulm të drejtpërdrejtë mbi mediet dhe lirin e shtypit. Liria e të shprehurit dhe tolerancën bazohet në demokracinë modern pluraliste dhe asnjë mospajtim ose pasqyrë e ndryshme nuk mund të jenë arsye për sulm siç është ky mbi “Sharli Ebdo”.

Arma e vetme në gazetari është pena dhe ajo duhet të përdoret pa frikë, sidomos pa frikë për jetën e njeriut.Accessibility

Accessibility