Kronikë nga seanca nr. 11

SHKUP, 25.02.2014– Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele (Agjencia) në seancën e sotme e miratoi raportin në lidhje me llogaritjet vjetore të Agjencisë për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele për vitin 2013.

Agjencia e miratoi informacionin për trajnimet e mbajtura me radiodifuzerët në lidhje me obligimet e tyre nga Kodi zgjedhor dhe për Metodologjinë e monitorimit gjatë kohës së procesit zgjedhor.

Agjencia e miratoi informacionin nga konferenca “ Drejtimet për zhvillimin industrisë audiovizuele në Republikën e Maqedonisë – film, televizion, video lojëra”

Agjencia e miratoi propozim procedurën për veprimin e shërbimit profesional gjatë përcaktimit të shkeljes së Kodit zgjedhor gjatë zgjedhjeve presidenciale në vitin 2014.

Agjencia e miratoi informacionin pas kërkesës së SHTR TV Alfa – Shkup për errësimin e transmetimit të serviseve programore të huaja për shkak të mbrojtjes të të drejtave ekskluzive që i kanë për transmetimin e filmit artistik dhe programeve të tjera, e pranoi kërkesën dhe konkludoi për obligimin e errësimit menjëherë me postë të rregullt dhe në mënyrë elektronike të informohen të gjithë operatorët e rrjeteve të komunikacionit publik në Republikën e Maqedonisë, me paralajmërim me pasoja ligjore në rast të mos veprimit të urdhrit për transmetim.

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele konkludoi që ti lëshoje vërtetimet e më poshtme për regjistrimin e pakose programore:

-Shoqërisë për prodhimtari, tregti dhe shërbime SPEJS TEL NET Shkup, vërtetim nr. 1 me çka pakoja e regjistruar programore digjitale, si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: TVM 1, TVM 2, Kanali Parlamentar, Alsat – M, Kanal 5, Kanal 5+, Alfa TV, Nasha TV, TV Telma, Sitel, Sitel 3, TV Sonce, 24 Lajme dhe MTM (regjionale);

-Shoqërisë për prodhimtari, tregti dhe shërbime BTV – NET Manastir, vërtetim nr. 33 me çka pakoja e regjistruar programore, si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: ОBN dhe TV K3;

– Shoqërisë për prodhimtari, tregti dhe shërbime BTV – NET Manastir, v;tretim nr. 1 me çka pakoja e regjistruar programore digjitale, si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: TVM1, TVM 2, Kanali parlamentar, Sitel, Sitel 3, Kanal 5, Kanal 5 +, Alfa 24 Lajme, Nasha TV, Alsat, TV Boem (regjionale), TV Tera (lokale), TV Orbis (lokale), TV Uskana (regjionale),Telma, TV Sonce, Fox Movies, Fox Crime, Fox Life, Fox, TV 1000, Viasat History, Viasat Explorer, National Geographic, 24 Kitchen, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, ID Investigation Discovery, Discovery World, Discovery Science, CNN International, TCM/Carton Network, Boomerang, DM Sat, Balkanika, Fen TV, Planeta, Sport Klub 1, Sport Klub 2, SK Prime SK3, Golf Klub, Fishing and Hunting, Ultra, Mini Ultra, IQS Life, Cinemania, OBN, RT Documentary International HD, Russia Today HD, B29 info, Soko TV, Studio B, RTV Atlas, Orlando Klinci, Disney Channel, Fashion TV, MTV Adria, Hayat, RTCG Sat, RTS Sat, HRT 1, HRT 3, Rai Uno, Pro 7, VH1, Reality, Channel One Russia World Wide, Universal Channel, Eurosport, Eurosport 2, VOX, Super RTL, RTL 2, RTL, N-TV, Arte, Svet Plus, Duga TV, OTV Valentino, Rodina TV, Sos Kanal, KCN Mjuzik, Kopernikus dhe Happy TV;

-SHTR – operator i rrjetit kabllor KDS – KABEL NET Prilep, vërtetim nr. 2 me çka pakoja e regjistruar programore digjitale, si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: TVM1, TVM 2, Kanali parlamentar, Sitel, Sitel 3, Kanal 5, Kanal 5 +, Alfa, 24 Lajme, Nasha TV, Alsat, Telma, TV Sonce, TV Intel (lokale), TV Kanal Viz (regjionale), TV Kobra (regjionale), ТV 1000, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature, Planeta, DM Sat, RT Documentary International HD, Russia Today HD, B92 info, Soko TV, Studio B, RTV Atlas, Svet Plus, Duga TV, OTV Valentino, Rodina TV, Sos Kanal, KCN Mjuzik, Kopernikus, Happy TV, Palma Plus, Duga TV, Astro TV, HD Mjuzik, Top Music, HRT 1, HRT 3, RTS Sat dhe RTL;

-SHTR – operator i rrjetit kabllor SKREMBL Strumicë, vërtetim nr.1 me çka pakoja e regjistruar programore digjitale si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: TVM1, TVM 2,Kanali parlamentar, Sitel, Sitel 3, Kanal 5, Kanal 5 +, Alfa, 24 Lajme, Nasha Tv, Alsat, Telma, TV Sonce, TV Intel (lokale), TV Kanal Viz (regjionale), TV Kobra ТВ Кобра (regjionale), ТV 1000, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature, Planeta, DM Sat, RT Documentary International HD, Russia Today HD, B92 info, Soko TV, Studio B, RTV Atlas, Svet Plus, Duga TV, OTV Valentino, Rodina TV, Sos Kanal, KCN Mjuzik, Kopernikus, Happy TV, Palma Plus, Duga TV, Astro TV, HD Mjuzik, Top Music, HRT 1, HRT 3, RTS Sat dhe RTL;

-SHTR – operator i rrjetit kabllor Kanal 16 Resen, V;rtetim nr. 23 me çka pakoja e regjistruar programore si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: Kanal 5 Plus dhe TV К3;

-SHTR – operator i rrjetit kabllor INFEL KTV Ohër, vërtetim nr. 15 me çka pakoja e regjistruar programore si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: Kanal 5 Plus dhe Fox Crime;

-SHTR – operator i rrjetit kabllor ROBI Shtip, dega telekabell – pako digjitale për qytetet Shkup, Veles, Shtip, Manastir, Shën Nikole, Strumicë, Koçani, Radovish dhe Kavadarci, vërtetim nr. 28 me çka pakoja e regjistruar programore plotësohet me servisin programor televiziv: Minimax.Accessibility

Accessibility