Shkup, 21.03.2014- Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele u bën apel të gjithë partive politike që të mos i keq përdorin fëmijët gjatë kohës së fushatës zgjedhore.

image_pdfimage_print

Duke pasur parasysh që së shpejti do të fillojnë fushatat zgjedhore, respektivisht fushata për Zgjedhjet presidenciale fillon më 24 mars, ndërsa fushata për Zgjedhje parlamentare fillon me datë 5 prill, Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele bën apel deri tek të gjithë partitë politike që të mos i keq përdorin fëmijët gjatë fushatës zgjedhore.

Në pajtueshmëri me dispozitat e shkruara në Kodin Zgjedhor, programet dedikuar të miturve nuk kanë të drejtë të shfrytëzohen në përfaqësimin e paraqitjes mediale (neni 75 paragrafi 3). Njëkohësisht, radiodifuzerët nuk kanë të drejtë që të transmetojnë reklamim të paguar politik në lajmet, në programet e veçanta informative, programe arsimore dhe për fëmijë, dhe transmetime me karakter fetar, sportiv, kulturor, argëtuese dhe ngjarje të tjera (neni 76 paragrafi 4).Accessibility

Accessibility