Dënim për sulmin ndaj ekipit gazetaresk të TV 24 Vesti

Shkup, 15 nëntor 2022 – Аgjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele dënon ashpër sulmin verbal dhe fizik të djeshëm ndaj ekipit gazetaresk të TV 24 Vesti.

Sulmet ndaj punojnësve të medias paraqesin veçanërisht shkelje serioze në bazat e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut që në të njëjtën kohë kërcënojnë të drejtën e informimit të qytetarëve dhe e kufizoinë  diskutimin publik që është në thelb të çdo demokracie pluraliste.

Аgjencia si dhe në disa raste deri më tani, apelon që punonjësve të medias t’u mundësohet që të jenë të sigurt dhe me profesionalizëm të kryejnë detyrat e tyre mbi të gjitha duke pasur parasysh rolin e tyre në hapjen e pyetjeve me ineters publik.Accessibility

Accessibility