image_pdfimage_print

U publikua Raportit i dytë nga monitorimi i raportimit mediatik për Zgjedhjet lokole

Shkup, 1 tetor 2021 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele përgatiti Raportin e dytë nga monitorimi i mediave raportuese për Zgjedhjet lokale në periudhën parafillimit të kampanjës zgjedhore  (nga 1 deri 26 shtator 2021 ). Në raportë është analizuar programi 24-orësh në MRT1 në gjashtë televizione komerciale në nivel shtetëror-TV 24 Vesti, TV Alsat-M, TV Alfa, TV Kanal 5, TV Sitel, dhe TV Telma[…]

LAJMËRIM PUBLIK

Shkup, 17 gusht 2021 – Në kohën e protestës publike, të organizuar nga një grup qytetarësh të nxitur nga masat e reja për parandalimin e Koronavirusit, të cilat ishin mesazhe fyese dhe vulgare drejtuar gazetarëve, Agjencioni për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele theksoi se kjo marrëdhënie është një sulm i drejtpërdrejtë ndaj lirisë së medias dhe të drejtës së publikut për tu informuar. […]

Debat i hapur publik mbi Draft-ndryshimin e Planit për qëllimin dhe shpërndarjen e kapaciteteve të multipleksit digjital tokësor të OJEKM

Shkup, 13 prill 2021 – Këshilli i Agjencisë në seancën e 10-të mbajtur më 12 Prill, miratoi një Draft-ndryshim të Planit për qëllimin dhe shpërndarjen e kapaciteteve të multipleksit digjital tokësor të operatorit të rrjetit publik të komunikimit elektronik i cili është i detyruar të transmetojë shërbimet e programëve radiodifuzerëve. Pas tekstit të Draft-ndryshimit të Planit, është hapur debat publik i cili do të zgjas 30 ditë[…]

Agjencia e mbajti takimin publik për aktivitetet e tremujorit të dytë për vitin 2020

Shkup, 25 shtator 2020 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele sot e mbajti takimin publik, i cili për shkak të gjendjes aktuale me korona virusin, u realizua nëpërmjet idhjes online. Në takim drejtori i Agjencisë Dr. Zoran Trajçevski, bëri një përmbledhje të aktivieteve të realizuara në përputhje me e Programin për punë gjatë tre muajve të kaluar[…]

TELMA DHE ALSAT-M E THYEN HESHTJEN- APEL DERI TEK TË GJITHË RADIODIFUZERËT QË TA RESPEKTOJNË HESHTJEN ZGJEDHORE

Shkup, 14 korik 2020 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele gjatë verifikimit të mënyrës së raportimit të radiove dhe telvizioneve gjatë kohës së heshtjes zgjedhore konstatoi se televizionet Telma dhe Alsat-M e kan thyr të njejtën, duke publikuar materiale audiovizuele të një bartësi të funksionit në organet e qeverisë i cili në të njejtën kohë në mënyrë aktive merte pjesë në fushatë të një pjesëmarësi në procesin zgjedhor[…]Accessibility

Accessibility