Kronikë nga seanca nr. 15

image_pdfimage_print

SHKUP-17.03.2014- Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele (Agjencia) në seancën e sotme e miratoi raportin nga servisi programor i Ndërmarrjes radiodifuzive publike RADIO – TELEVIZIONI MAQEDONAS – Shkup, Radiodtelvizioni Maqedonas- Servisi i dytë programor (TVM 2), transmetuar me datë 9 mars 2014 dhe konkludoi për shkeljen e nenit 77 paragrafi 2 dhe 183-a paragrafi 1 alineja 2 dhe paragrafi 2 nga Kodi zgjedhor të bëje kërkesë për inicimin e procedurës për kundërvajtje para gjyqit kompetent respektivisht para dërgimit të kërkesës për inicimin e procedurës për kundërvajtje të sillet procedurë për marrëveshje.

Agjencia e miratoi raportin për realizimin e kontrollimit të programeve gjatë punës së operatorëve të rrjetit të komunikacionit elektronik publik më datë 13.03.2014 në Kumanovë dhe Lipkovë. Agjencia konkludoi si më poshtë:

-Shoqërisë për prodhimtari, tregti dhe shërbime VVV-INTERNET eksport-import Kumanovë, në pajtueshmëri me nenin 141 paragrafi 13 nga Ligji për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele ti japë vendim me çka do ta urdhëroje menjëherë ta ndërpresë transmetimin e serviseve programore në kuadër të pakos analoge: Tring Planet, Tring Tring, Folk, Vizion Plus, Tring Max, Tring Super, Tring Shqip dhe Tring World.

-Shoqërisë për prodhimtari dhe shërbime IP SISTEMS eksport-import Kumanovë, në pajtueshmëri me nenin 141 paragrafi 13 nga Ligji për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele ti jape vendim me çka do ta urdhëroje menjëherë ta ndërpresë transmetimin e serviseve programore në kuadër të pakos analoge: Kanal 5, Alfa TV dhe Hayat.

Agjencia në bazë të punës së operatorëve do të bëje monitorim kontrollues me qëllim që të vërtetohet të njëjtit a kanë vepruar sipas vendimit të sjellë ndaj tyre.

Agjencia e miratoi raportin për realizimin e kontrollimit të programeve gjatë punës së operatorëve të rrjetit të komunikacionit elektronik publik më datë 11.03.2014 në Gostivar dhe Tetovë. Agjencia konkludoi si më poshtë:

-Shoqërisë për prodhimtari, tregti dhe shërbime Telent Kom eksport-import Tetovë, në pajtueshmëri me nenin 141 paragrafi 13 nga Ligji për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele, ti jepet vendim me çka do ta urdhëroje menjëherë ta ndërpresë transmetimin e servisit programor në kuadër të pakos analoge: Studio B.

-Shoqërisë për prodhimtari, tregti, hotelieri, trafik dhe shërbime MULTIMEDIJA NETVORK L eksport -import Gostivar, në pajtueshmëri me nenin 141 paragrafi 13 nga Ligji për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele ti jape vendim me çka do ta urdhëroje menjëherë ta ndërpresë transmetimin e transmetimin e serviseve programore në kuadër të pakos analoge: Balkanika, Sporto Klub 1, Russia 1, Dost, Коха, Кисс и Fashion One, а од дигиталниот пакет: Russia 1, Hayat, БОМ, K15 music, Duga TV, Fen TV, Balkanika, HRT 2, CNN, Big Brother 1, Big Brother 2, Cartoon Network, Pink Music, Tek Rumeli, Super Sport dhe X1.

-Shoqërisë për prodhimtari, tregti, hotiljeri, trafik dhe shërbime MULTIMEDIJA NETVORK L eksport-import Gostivar, në pajtueshmëri me nenin 23 paragrafi 1 alineja 11 nga Ligji për shërbime mediatike ti jape vendim për paralajmërim, menjëherë ta heqë titërimin e serviseve programore në pakon e ti analoge: TV1000 и Viasat Explorer, а од дигиталниот пакет: TV1000, 24 kitchen, Fox Life, Fox Crime, National Geographic, National Geographic Wild, Comedy Central Extra, Viasat Nature, Viasat Explorer dhe Viasat History.

– Agjencia në bazë të punës së operatorëve do të bëje monitorim kontrollues me qëllim që të vërtetohet të njëjtit a kanë vepruar sipas vendimit të sjellë ndaj tyre.

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele konkludoi që ti lëshoje vërtetimet e më poshtme për regjistrimin e pakove programore:

-SHTR- operator i rrjetit kabllor STUDIO ANDES Radovish, Vërtetim nr. 4 me çka pakoja e regjistruar programore, si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: Kanal 5, Kanal 5 plus, Alfa, 24 Lajme, Nasha TV, Alsat- M, Telma, TV Sonce, TV Kobra (regjionale),TV Emi (Lokale), TV Vis (regjionale), Sitel, Sitel 3, Planeta, Balkanika, Fen TV, RT Documentary International HD, Russia Today HD, RT Documentary International, Russia Today, HRT 1, HRT 3, RTS Sat, Rai Uno, Pro 7, RTCG Sat, VOX, TRT International, K:CN 1 Kopernikus, K:CN 2 Mjuzik, K:CN 3 Svet Plus, Happy TV, RTV Atlas, 24 Kitchen, Nick Jr, Nickelodeon, Comedy Central Extra, MTV Adria, Travel Channel, Fox, Fox Life, National Geographic, TLC, Discovery Channel, Animal Planeta, Cartoon Network, Boomerang, CNN, History Channel, DM Sat, Klasik TV, VH1, MTV Music dhe History HD;

-SHTR – operator I rrjetit kabllor STUDIO ANDES Radovish, Vërtetim nr. 1 me çka pakoja e regjistruar programore, si e tërë plotësohet me serviset porogramore televizive: TVM 1, TVM 2, Kanali Parlamentar, Kanal 5, Kanal 5 plus, Alfa, 24 Lajme, Nasha TV, Alsat – M, Telma, TV Sonce, TV Kobra (regjonale), TV Emi (lokale), TV Vis (regjionale), Sitel, Sitel 3, Planeta, Balkanika, Fen TV, RT Documentary International HD, Russia Today HD, RT Documentary International, Russia Today, HRT 1, HRT 3, RTS Sat, Rai Uno, Pro 7, RTCG Sat, VOX, TRT International, K:CN 1 Kopernikus, K:CN 2 Mjuzik, K:CN 3 Svet Plus, Happy TV, RTV Atlas, 24 Kitchen, Nick Jr, Nickelodeon, Comedy Central Extra, MTV Adria, Travel Channel, Fox, Fox Life, National Geographic, TLC, Discovery Channel, Animal Planeta, Cartoon Network, Boomerang, CNN, DM Sat, Klasik TV, VH1, MTV Music, Sat 1, RTL, RTL 2, Hustler TV dhe History HD;

-SHTR- operator I rrjetit kabllor ROBI Shtip, filialet telekabel – pako digjitale për qytetet Shkup, Veles, Manastir, Shën Nikole, Strumicë, Koçani, Negotinë, Radovish I Kavadarci, Vërtetim nr. 8 me çka pakoja e regjistruar programore si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: Jim Jam, Extreme Sports, CBS Drama, Daring TV dhe Hustler;

-SHTR – operator I rrjetit kabllor ROBI Shtip, Filialet telekabell- pako përmbleshëse analoge për qytetet Shkup, Veles, Shtip, Manastir, Shën Nikole, Strumicë, Koçan, Negotinë, Radovish dhe Kavadarci, Vërtetim nr. 8 me çka pakoja e regjistruar programore si e tërë plotësohet me servisin programor televiziv: Radio Enxhels FM (lokale);

-Operator I rrjetit kabllor IGMAS-NET Manastir, Vërtetim nr. 2 me çka pakoja e regjistruar programore si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: Telma, TV Sonce, Alsat – M, Sitel, Sitel 3, Kanal 5, Kanal 5 plus, Alfa, 24 Lajme, Nasha TV, Palma Plus, Duga TV, Astro TV, HD Mjuzik, Top Mjusic, DM Sat, RT Documentarz International, Russia Tuday, B92 info, Soko TV, Studio B, RTV Atlas, Svet Plus, TV K3, OTV Valentino, Rodina TV, Sos Kanal, KCN Mjusic, Kopernikus dhe Happy TV;

-SHTR – operator i rrjetit kabllor BIV PIRAMIDA Delçevë, Vërtetim nr. 3 dhe nr. 2 me çka pakoja e regjistruar programore si e tët plotësohet me serviset programore televizive: Kanal 5, Kanal 5 plus, Alfa, Nasha T, TV D1 (regjionale), Alsat – M, TV Star (regjionale), TV Iris (regjionale), Fox Crime, Fox Life, National Geographic, 24 Citchen, Baby TV, TV 1000, Visat Explorer, Visat History, Fen TV, Balkanika TV, Planeta, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Cinemania, Golf Sport, Ultra, IQS Life, Lov i ribolov (gjueti dhe peshkim), Sport klub 3, Mini Ultra, RT Documentary International, Russia Today HD, Soko TV, Studio B, Duga TV, OTV Valentino, Sos Kanal, KCN Mjusic, Happy TV, Palma Plus, TV K3, Astro TV, HD Mjusic, Top Music, HRT 1, RTS Sat dhe Rai Uno;

-Për SHTR- operator i rrjetit kabllor CANET KABEL SAT Vinica, Vërtetim nr. 2 me çka pakoja e regjistruar programore si e tërë plotësohet me servist programore televizive: Kana 5 plus, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Lov i Ribolov (Gjueti dhe peshkim), Golf Klub, Cinemanija, Ultra dhe TV K 3;

-SHTR- Operator i rrjetit kabllor SANET KABEL SAT VInicë, Vërtetim nr. 1 me çka pakoja e regjistruar programore digjitale si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: TVM 1, TVM 2, Kanali parlamentar, Sitel, Sitel 3, Kanal 5, Kanal 5 plus, Alfa, 24 Lajme, Nasha TV, Alsat-M, Telma, TV Sonce, DM Sat, Atlas TV, HD Mjuzik, Happy TV, Koprenikus Mjuzik, Svet plus, B92 Info, Sok TV, RTS Sat, RTCG Sat, HRT 1, HRT 3, Rai Uno, Rai Due, Rai Tre, Pro 7, Super RTL, TRT Internacional, Planeta, OTV Valantino, Russia Tuday, Russia Tuday Doc, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Lov i Ribolov (Gjueti dhe peshkim) Golf Klub, Sinemania, Ultra dhe TV K3;

-Shoqërisë për telekomunikacion inxhinieringu, softuer, tregti dhe shërbime BLIZU MEDIA END BRAUDBEND Shkup, për qytetin e Shkupit, Tetovës, Kumanovës, Velesit, Shtipit, Prilepit, Vërtetim nr. 61 me çka pakoja e regjistruar programore digjitale si e tërë plotësohet me serviset programore televizive: Planeta, Planeta HD, Planeta Folk, Bloomberg, ATV, STV Star TV dhe Kanal D.

 

 Accessibility

Accessibility