Publikohet Raporti i dytë për mbulimin mediatik të Referendumit 2018

Shkup, 4.10.2018 –  Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele sot e publikoi edhe Raportin e dytë të monitorimit të prezantimit mediatik të Referendumit 2018, për periudhën nga data 19 e deri më 27 shtator 2018.

Rezultatet e monitorimit treguan se edhe në periudhën e dytë raportuese, mediumet e përfshira me monitorimin në përgjithësi kishin tendencë për të siguruar informata për aspektet e ndryshme të procesit të referendumit.  Te pjesa më e madhe e radiodifuzerëve vërehet një përfaqësim më i madh i qëndrimeve “PËR” referendumin, ndërsa te asnjë medium nuk ka materiale me qëndrimin “KUNDËR” që është rezultat i mungesës së agjitimit për këtë opcion. Informatat për aktivitetet dhe qëndrimet për “BOJKOT” të referendumit janë të pranishëm më pak dhe kryesisht kanë të bëjnë me deklaratat e presidentit Gjorge Ivanov, Shtabit të krizës “Maqedonia bojkoton”, Kongresit botëror maqedonas dhe Levica.

Për dallim nga emisionet e informimit ditor, shumica e radiodifuzerëve kishin tendencë për të siguruar llojllojshmëri të qëndrimeve në emisionet e veçanta informative.

Më tepër detaje në Raportin e dytë të monitorimit të prezantimit mediatik të Referendumit 2018, (për periudhën nga data 19 -27 shtator 2018).Accessibility

Accessibility