image_pdfimage_print

Donacion për transmetuesit përmes uljes së tarifave të licencës për vitin 2023

Shkup, 29 shtator 2022 – Duke marrë parasysh zhvillimet aktuale me krizën energjetike dhe rritjen e madhe të çmimit të energjisë elektrike, e cila ndikon drejtpërdrejt në funksionimin dhe qëndrueshmërinë ekonomike të transmetuesve, Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele do të ofrojë ndihmë financiare – donacion për transmetuesit, i cili do të realizohet nëpërmjet uljes së tarifës së tyre për licencën për transmetim në radio dhe televizion për vitin 2023[…]

Mbikëqyrje e rregullt programore ndaj gjashtë operatorëve të ORRPKE-së

Shkup, 15 shtator 2022 –  Për detyrimet e operetorëve të ORRPKE-së në paketën programore që e ritransmetojnë detyrimisht dhe pa pagesë të sigurojnë shërbimet programore të shërbimit radiodifuziv publik, si dhe për detyrimet për regjistrim të shërbimeve programore në Agjencion dhe titllimin e programeve që i ritransmetojnë, është kryer mbikëqyrje e rregullt programore ndaj operatorëve Biv Piramida, Kabel-Net, Multimedija NetvorkL, Signal-Net, Telent Kom dhe Vinsat Kabel[…]

Përfaqësuesja e OSBE-së për lirinë e medias në një vizitë pune në ASHMA

Shkup, 14 shtator 2022 – Përfaqësuesja e OSBE-së për lirinë e medias Tereza Ribeiro, e shoqëruar nga zëvendës shefi i Misionit të OSBE-së në Shkup Xhef Goldstajn, drejtori i Zyrës së përfaqësueses së OSBE-së për lirinë e medias Jirgen Hajsel dhe ndihmës-oficerja për hulumtime Shejla Jusufovigj, dje realizoi një takim pune me përfaqësues të Agjencisë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele.


[…]

U miratua Raportit për transmetimin e reklamave politike me pagesë në kohën e fushatës(kampanjës) zgjedhore për Zgjedhjet lokale 2022 për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Komunës së Tetovës

Shkup, 6 shtator 2022 – Në seancën e 34-të, Këshilli i Agjencisë miratoi  Raportin për transmetimin e reklamave politike me pagesë në kohën e kampanjës zgjedhore për Zgjedhjet lokale 2022 për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Komunës së Tetovës. Të dhënat në Raport janë marrë nëpërmjet monitorimit të transmetimit të reklamave politike me pagesë (RPP) të katër televizioneve ( ТV 21-М, ТV Коha, ТV Кiss&Меnada dhe TV Polog), të cilët ishin të regjistruar në Regjistrin e KSHZ-së për transmetim të RPP dhe lidhën kontratë me pjesëmarrësit në fushatën zgjedhore[…]

ANALIZA E TREGUT E SHËRBIMEVE MEDIATIKE AUDIO DHE AUDIOVIZUELE PËR VITIN 2021

Shkup, 31 gusht 2022 – Për të përcaktuar gjendjen e tregut të industrisë mediatike audio dhe audiovizuele për vitin e kaluar, Agjencia punoj një Analizë të tregut të Shërbimeve Mediatike Audio dhe Audiovizuele për vitin 2021.Gjatë Analizës, për punën ekonomike të transmetuesve janë shfrytëzuar të dhëna që ata vetë i kanë dorëzuar në Agjencion, si dhe të dhëna nga llogaritë e tyre përfundimtare, ndërsa për punën e shërbimit publik u shfrytëzuan të dhëna nga „Raporti financiar për realizimin e planit financiar të NPR Radio televizioni Maqedonas për vitin 2021“[…]

19 dhe 20 gushti janë ditë të heshtjes zgjedhore

Shkup, 18 gusht 2022 – Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele i njofton radiodifuzerët se përshkak të zgjedhjes së këshilltarëve në Këshillin e Komunës së Tetovës dhe Kryetarë të Komunës së Mavrovë Rostush dhe Komunës së Qendër Zhupës nga 19 gushti, fillon heshtja zgjedhore e cila do të zgjas deri në ora 19:00  më 20 gusht. […]

NJOFTIM PËR PUBLIKUN

Shkup, 12 gusht 2022 – Në lidhje me veprimin e punonjësve të policisë nga stacioni policor Negotin ndaj gazetares Viki Klinçarova nga  „Fokus” për tekstin e publikuar, Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele thekson se veprime të tilla paraqesin presion mbi mediat dhe negativisht reflektojnë mbi lirinë e informimit publik.[…]Accessibility

Accessibility