image_pdfimage_print

Donacion për transmetuesit përmes uljes së tarifave të licencës për vitin 2023

Shkup, 29 shtator 2022 – Duke marrë parasysh zhvillimet aktuale me krizën energjetike dhe rritjen e madhe të çmimit të energjisë elektrike, e cila ndikon drejtpërdrejt në funksionimin dhe qëndrueshmërinë ekonomike të transmetuesve, Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele do të ofrojë ndihmë financiare – donacion për transmetuesit, i cili do të realizohet nëpërmjet uljes së tarifës së tyre për licencën për transmetim në radio dhe televizion për vitin 2023[…]

Përfaqësuesja e OSBE-së për lirinë e medias në një vizitë pune në ASHMA

Shkup, 14 shtator 2022 – Përfaqësuesja e OSBE-së për lirinë e medias Tereza Ribeiro, e shoqëruar nga zëvendës shefi i Misionit të OSBE-së në Shkup Xhef Goldstajn, drejtori i Zyrës së përfaqësueses së OSBE-së për lirinë e medias Jirgen Hajsel dhe ndihmës-oficerja për hulumtime Shejla Jusufovigj, dje realizoi një takim pune me përfaqësues të Agjencisë për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele.


[…]

ANALIZA E TREGUT E SHËRBIMEVE MEDIATIKE AUDIO DHE AUDIOVIZUELE PËR VITIN 2021

Shkup, 31 gusht 2022 – Për të përcaktuar gjendjen e tregut të industrisë mediatike audio dhe audiovizuele për vitin e kaluar, Agjencia punoj një Analizë të tregut të Shërbimeve Mediatike Audio dhe Audiovizuele për vitin 2021.Gjatë Analizës, për punën ekonomike të transmetuesve janë shfrytëzuar të dhëna që ata vetë i kanë dorëzuar në Agjencion, si dhe të dhëna nga llogaritë e tyre përfundimtare, ndërsa për punën e shërbimit publik u shfrytëzuan të dhëna nga „Raporti financiar për realizimin e planit financiar të NPR Radio televizioni Maqedonas për vitin 2021“[…]

19 dhe 20 gushti janë ditë të heshtjes zgjedhore

Shkup, 18 gusht 2022 – Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele i njofton radiodifuzerët se përshkak të zgjedhjes së këshilltarëve në Këshillin e Komunës së Tetovës dhe Kryetarë të Komunës së Mavrovë Rostush dhe Komunës së Qendër Zhupës nga 19 gushti, fillon heshtja zgjedhore e cila do të zgjas deri në ora 19:00  më 20 gusht. […]

NJOFTIM PËR PUBLIKUN

Shkup, 12 gusht 2022 – Në lidhje me veprimin e punonjësve të policisë nga stacioni policor Negotin ndaj gazetares Viki Klinçarova nga  „Fokus” për tekstin e publikuar, Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele thekson se veprime të tilla paraqesin presion mbi mediat dhe negativisht reflektojnë mbi lirinë e informimit publik.[…]

Njoftim për publikun

Shkup, 9 gusht 2022 –  Në lidhje me incidentin e djeshëm mes personave të punësuar në Ndërmarrjen Publike „Higjiena komunale“- Shkup dhe ekipit të gazetarëve në TV Klan, Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele thekson se të gjithë duhet të sillen me dinjitet dhe devotshmëri sidomos gjatë kryerjes së detyrave në punën e tyre.[…]

NJOFTIM PËR PUBLIKUN

Shkup, 4 gusht 2022 – Аgjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele dënon pengimin e ekipit gazetaresk të TV Alfa, për të përcjellë ngjarjen me rastin e përkujtimit të festës së Ilindenit më 2 gusht në Meçkin Kamen në Krushevë.[…]

NJOFTIM PËR PUBLIKUN

Shkup, 7 korrik 2022 – Аgjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele dënon qëndrimin problematik ndaj kameramanit të TV 24 nga ana e pjesëtarit të MPB, gjatë protestave[…]Accessibility

Accessibility