image_pdfimage_print

30 dhe 31 tetor janë ditë të heshtjes parazgjedhore

Shkup, 28 tetor 2021 –Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele informon transmetuesit se fushata zgjedhore për rrethin e dytë të zgjedhjeve lokale zgjat deri në orën 24:00 të datës 29 tetor 2021 .Nga 30 tetor deri në orën 19:00 të datës 31 tetor zbatohen rregullat për heshtjen zgjedhore.[…]

Raport për mbulimin mediatik në raundin e parë të fushatës për Zgjedhjet lokale 2021

Shkup, 25 tetor 2021 Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele publikoi raportin mbi mënyrën e raportimit  të transmetuesit në raundin e parë të kampanjës zgjedhore (nga 27 shtatori deri 15 tetor 2021).Në monitorim ishin përfshirë gjithësej 13 shërbime programore –televizionet komerciale kombëtare Аlsat-М, Аlfa, Каnal 5, Sitel, Теlma, 24 Vesti, 21-М, Shenja dhe Кlan Маqedoni dhe kanalet programore të Shërbimit publik – МRТ1, МRТ2,Kanali i Kuvendit dhe Programi i parë  i Radios maqedonase.[…]

DËNOJMË SULMIN DREJTUAR GAZETARËVE TË TV KLAN

Shkup 22 tetor 2021 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele e dënon përpjekjen e kandidatit për kryetar komune të partisë Aleanca për shqiptarët në Tetovë, Vullnet Murseli për diskretimin  e gazetarës së televizionit kombëtar Klan, si dhe qëndrimin e papërshtatshën të ministrit të Punëve të Jashtme Bujar Osmani drejtuar ndja një gazetari po të njejtit televizion[…]

Neser në mensnatë përfundon publikimi i rezultateve nga anketat

Shkup, 10 tetor  2021 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele I rikujton radiodifuzerët se në përputhje me Kodin zgjedhor, rezultatet nga hulumtimi I mendimit publik në lidhje me Zgjedhjet lokale 2021, mund të publikohen mësë voni pesë ditë para datës të përcaktuar për mbajtjen e zgjedhjeve, respektivisht mësë voni deri në orën 24 të datës 11 tetor 2021[…]

U publikua Raportit i dytë nga monitorimi i raportimit mediatik për Zgjedhjet lokole

Shkup, 1 tetor 2021 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele përgatiti Raportin e dytë nga monitorimi i mediave raportuese për Zgjedhjet lokale në periudhën parafillimit të kampanjës zgjedhore  (nga 1 deri 26 shtator 2021 ). Në raportë është analizuar programi 24-orësh në MRT1 në gjashtë televizione komerciale në nivel shtetëror-TV 24 Vesti, TV Alsat-M, TV Alfa, TV Kanal 5, TV Sitel, dhe TV Telma[…]

Rregulla të reja të çmimoreve për reklamim të paguar politik

Shkpu, 17 shtator 2021 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele i informon radiodifuzerët që me sjelljen e ndyshimeve të reja dhe plotësimin e Kodit zgjedhor (Gazeta zyrtare nr.215 nga 16.09.2021) përcaktohet mënyrë e re të listave të çmimeve për emetimin reklamimit të paguar politik (PPP) i cili do të aplikohet dhe për Zgjedhjet lokale 2021, për shkak të të cilave është paraparë afati shtesë për dorëzimin e listave të çmimeve[…]Accessibility

Accessibility